2012. február 14., kedd

Almás-narancsos túrókrém

Ismét egy túrós desszert. Pillanatok alatt összekeverhető és már tálalható is, a gyümölcsök pedig ízlés szerint variálhatók.




Hozzávalók:
25 dkg túró
1 dl joghurt
2 evőkanál méz
1 alma
1 evőkanál citromlé
1 narancs
csipet fahéj

Meghámozzuk az almát, lereszeljük és a citromlével átforgatjuk.
A túrót a joghurttal, a mézzel, a lereszelt alma kétharmadával összekeverjük. Tálkákba adagoljuk, és a tetejét a maradék reszelt almával, fahéjjal, narancsgerezddel díszítjük.
Tálalhatunk hozzá mini habcsókokat.

2 megjegyzés:

chriesi írta...

Milyen gyakran ettem ilyesmit gyerekkoromban, jó citromosan!

Ági írta...

Szia Csibe! régóta próbálkozok a túrót megszerettetni magammal. elég jól haladok :) fincsi volt ez a desszert, bár itt Skóciában fura a túró, nem olyan, mint otthon: tejfölszerű, de így állagra pudingszerű lett. lehet ezt még fejlesztenem kell :)