Kicsit jobb időre számítottunk, de a fagyi így is elfogyott :)
Hozzávalók: 3 db tojás, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg marcipánmassza, 4 dl tejszín, pisztácia
A tojásokat egy lábosban a cukor felével, és a vaníliás cukorral közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük (ne forrjon fel). A krémet kevergetve kihűtjük (a lábos hideg vízbe helyezzük).
A marcipánmasszát apró darabokra vágjuk (ha jól lehűtjük könnyebb).
A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a krémbe a marcipánnal és a felaprított pisztáciával együtt.
A krémet fagyi gépbe tesszük, vagy formákba simítjuk és fagyasztjuk.
8 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik! Én hidegben melegben szeretném.
Anyáááááááááám! Csibe, indulok!:)
Úristen, mintha a kedvenceimet mixelted volna össze :) Fagyi, marcipán, pisztácia.... Imádnám :)
Maradt még?! Isteni lehet! Amúgy nem vagyok édesség-rajongó, de a fagyit bármikor, bármilyet! És ez nem akármilyen... Hm...
ez nekünk is nagyon ízlene, isteni lehet!
annyi, de annyi tervem és ötletem van fagyira (tiramisú, pisztácia, citromos-gyömbéres, gyömbéres, marcipános, feketeerdő, rebarbara... húha..), de még mindig nem fér be a tartály a fagyasztóba!
Melinda, így vagyunk vele mi is :)
Szepyke, váááárlaaak!!!!
Livi, tényleg finom lett!
Duende, jöhetsz, van még egy adag!...a fagyi nálunk is jöhet bármikor,...khm, és más édesség is ;)
Reni, kíváncsian várom ;)
Ez igen,nagyon guszta!
:)) kösziii!
Megjegyzés küldése