Húsvét előtt jöjjön még egy édesség. Habos, krémes és icipicit alkoholos.
A recept a Kifőztük magazin áprilisi, illetve a Népszabadság április 4-én megjelent Kifőztük mellékletében is megtalálható.
Hozzávalók:
15 dkg darált keksz
10 dkg vaj
3 tojás
25 dkg mascarpone
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál vanília pudingpor
1 dl krémlikőr (ízlés szerint pl. tojáslikőr, Baileys)
2 dl édes tejszín
A kekszes alaphoz megolvasztjuk a vaja, és egy tálban a keksszel összekeverjük.
Egy 18 cm átmérőjű kapcsos formát kibélelünk sütőpapírral (ha a forma alját kicsit megvajazzuk, nem csúszkál el a sütőpapír) és belenyomkodjuk a vajas kekszet. Amíg a sajtkrémet elkészítjük, hűtőben pihentetjük.
A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A krémlikőrben elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a mascarponéhoz, és a tojásos keverékkel együtt alaposan összekeverjük.
A sajtkrémet a kekszalapra öntjük, és 170 fokon 60 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből és lehűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a tésztára kenjük.
Díszítésként kekszdarabkákkal megszórhatjuk.
5 megjegyzés:
Nagyon guszta!
De kis cuki :-))
Oh imádom a krémlikőr ez pedig olyan gusztusos!!! :)
Hű, egyszerű is, szép is, alkoholos (1 dl=icipici? ;D) is...jöhet! :))
Vera, köszi!
Viki, ugye?! :)
Panna, köszi szépen!
Csipet, nem kell ám egyszerre felfalni az egészet...és akkor tényleg csak icipicit :))
Megjegyzés küldése