A recept a Kifőztük magazin júliusi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
1 nagy doboz joghurt (400 g; ízlés szerint lehet gyümölcsös is)
2 dl tejszín
5 dl tej
2 banán
20 dkg szeder (vagy ízlés szerinti gyümölcs)
3 evőkanál méz
fél citrom leve
Túrógombóchoz:
25 dkg túró
2 tojás
8 dkg búzadara
csipet só
1 evőkanál porcukor
A gombócok elkészítéséhez a túrót a tojások sárgájával és a búzadarával összekeverjük, és 1 órát pihenni hagyjuk. Ha a búzadara megszívta magát, a tojások fehérjéből kemény habot verünk és a sóval, a porcukorral a túróhoz keverjük. Nedves kézzel diónyi nagyságú gombócokat készítünk és forrásban lévő vízbe téve megfőzzük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
A szeder felét félretesszük.
A leves hozzávalóit összetrumixoljuk. Belekeverjük a félretett gyümölcsöt és hűtőben jól lehűtjük. Ha szükséges édesíthetjük még, és tejjel hígíthatjuk.
A túrógombóccal tálaljuk.
2 megjegyzés:
De jó színe van! Biztos finom is, ilyenről még nem is hallottam, hogy túrógombócot a gyümölcslevesbe, de mindkettőt imádom, úgyhogy tuti jó párosítás! ;)
MÁK, csak azt monhatom, hogy tuti :))
Megjegyzés küldése