Kifőztük magazin június
Hozzávalók:
25 dkg spagetti tészta
50 dkg darált hús
2 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál reszelt sajt
só
bors
a szószhoz:
1 vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
fél citrom leve
só
bors
2 evőkanál aprított snidling
A darált húst a tojással, a zsemlemorzsával, a
sajttal összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel kis
golyókat formázunk, majd olajban kisütjük.
A szószhoz a hagymát felaprítjuk, és az olívaolajon
megpároljuk. Hozzáadjuk a mascarponét, a tejszínt. Összekeverjük, és
citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk, beletesszük a megsütött
húsgombócokat és 3-4 percig együtt pároljuk, végül hozzákeverjük a snidlinget.
A spagetti tésztát kifőzzük, és a mascarponés húsgombócokkal
tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon szeretjük az ilyen szaftos, gombócos ételeket. Nagyon guszta!!!
Köszi szépen! Nálunk is nagy kedvenc :)
Megjegyzés küldése