2012. június 7., csütörtök

Karalábéropogós

Ropogtassunk egy kis zöldséget!


A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is megtalálható.

Hozzávalók:
1 közepes karalábé
6 szelet bacon szalonna

4 evőkanál olaj

A karalábét megtisztítjuk, és kb. 12 hasábra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
A bacon szalonna szeleteket kettévágjuk, és betekerjük vele a karalábéhasábokat. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a baconös karalábét.
Tipp: tálalhatjuk paradicsomsalátával és lágy tojással.

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Így, ahogy van, felettébb csípném, akár reggelire, akár vacsorára!

Nagyon szeretem a gyönyörű fotóidat :-)

Csibe írta...

Viki, így van, szabadon választható :)...és nagyon szépen köszönöm!