A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
1 közepes burgonya
2 evőkanál olívaolaj
4 dl alaplé
1 narancs leve
1 szál zöldhagyma
só
bors
Tálaláshoz:
szezámmag
tejföl (elhagyható)
A megtisztított sárgarépát és burgonyát kis kockákra vágjuk, az olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a narancslével, és az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldhagymát, felforraljuk, és a zöldségeket puhára főzzük.
Ha a zöldségek megpuhultak, a zöldhagymát kivesszük, a levest pedig leturmixoljuk (ha sűrűnek találjuk, tetszés szerint hígíthatjuk).
Tálaláskor megszórhatjuk szezámmaggal, illetve adhatunk hozzá egy kis tejfölt.
2 megjegyzés:
Narancsos :-)) Szeretem! Az új répa pedig valóban mennyei finom!
Egy tányérnyi napsütés :-)
Viki, előcsalogattam vele a jó időt :))
Megjegyzés küldése