2013. június 7., péntek

Parmezános gofri

Nagymamám régen isteni finom sajtos tallért szokott csinálni. Noh, ez a gofri hasonló hozzá, amibe parmezán sajt került, és snidlinges tejfölbe mártogattuk.


Kifőztük magazin június

Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 evőkanál reszelt parmezán
10 dkg puha vaj
3 evőkanál tejföl
1,5 dl szénsavas ásványvíz
őrölt bort (elhagyható)

A gofrisütőt előkészítjük, és felmelegítjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk (tömör tésztát kapunk) és a vékonyan megolajozott gofrisütőben arany barnára sütjük.
Tipp: snidlinges tejföllel tálalhatjuk.

3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nekem ilyen lóhere mintás sütőm van. Gondolom azzal is jó... Nagyon guszták!

szepek írta...

Szia,
ez ropogós lesz vagy inkább puha ? Köszi Melinda

Csibe írta...

Illéskrisz, a forma teljesen mindegy :)) és köszönöm!

Melinda, elég sűrű a tésztája, "tömör" gofrit kapunk...és inkább ropogós mint puha...