Gyors is, finom is, epres is. És ha egyből nem fogyna el, a tetején a morzsaréteg továbbra is omlós marad.
A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
Morzsaréteg:
10 dkg vaj
15 dkg barna cukor
csipet só
15 dkg liszt
Gyümölcsréteg:
35 dkg eper
15 dkg barna cukor
4 dkg liszt
Tészta:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
csipet só
2 db tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál vanília kivonat
A morzsaréteg elkészítéséhez a vajat megolvasztjuk, és a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük csak, míg morzsalékos tésztát nem kapunk. Hűtőbe tesszük.
Az epret megtisztítjuk, felszeleteljük, és a cukorral, majd a liszttel óvatosan összeforgatjuk.
A tésztához a vajat a cukorral, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk. Hozzáöntjük a vanília kivonatot, és beleforgatjuk a lisztet.
Egy tepsit vékonyan kivajazunk, kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
Az epret elosztjuk a tészta tetején, majd az eperrétegre rászórjuk a vajas morzsát.
180 fokos sütőben kb. 50-55 percig sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Tálalhatjuk vanília fagyival, vagy tejszínhabbal.
15 megjegyzés:
Nagyon csábító szeletkék:)
Ez igazán remekül néz ki!! :)
üdv.Juharszirup
De jól néz ki!
Szeretem, még akkor is, ha az eper szerintem nem annyira jó töttyedten sütiben. :) Gyönyörűséges fotó!
Kérhetnék egy mojzsányit??? :)
Imádom az ilyen morzsás, finom, puha piskótás finomságokat. Nagyon jól néz ki!
Ínycsiklandozó! Így ebéd előtt meg pláne! :))
Szépséges a fotó és ez a sütiiii! Megkóstolnám, pedig már a fülemen jön ki az eper... :D
Most ebédeltem, így desszertnek tökéletes lenne
Guszta nagyon képzeld nekem még soha sikerült egy morzsasütim sem úgy ahogy én szeretném :(
Lehet, hogy holnap ezt sütöm:)))Köszi!
Szeretem az ilyen sütiket.
Nagyon guszta, imádom az epret, jöhet minden mennyiségben, bármilyen formában :)
Családi tűzhely, köszi!
Juharszirup, és milyen finom!
Chriesi, örülök!
Raindrop, köszönöm szépen! ...és ebben a sütiben isteni töttyedten is az eper :))
Tücsök Bogár, máj adom is :))
Panna, Így vagyok vele én is :)
Puszedli, ebéd után is az :))
Egycsipet, az eperből sohasem elég! :)
Bianka, az ám!
Ottis, nyugodtan próbáld ki, nem fogsz csalódni!
Trinity, majd mindenképpen mesélj!
Eszter, én is!
Zsiri, akkor épp ebben a formában is jó lesz?!! :)
Sziasztok! Mekkora méretű legyen a tepsi? Németeknél gáztepsiben láttam megsütve. Köszi
Megjegyzés küldése