2011. június 15., szerda

Epres morzsasüti

Gyors is, finom is, epres is. És ha egyből nem fogyna el, a tetején a morzsaréteg továbbra is omlós marad.
A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is megtalálható.



Hozzávalók:
Morzsaréteg:
10 dkg vaj
15 dkg barna cukor
csipet só
15 dkg liszt

Gyümölcsréteg:
35 dkg eper
15 dkg barna cukor
4 dkg liszt

Tészta:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
csipet só
2 db tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál vanília kivonat

A morzsaréteg elkészítéséhez a vajat megolvasztjuk, és a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük csak, míg morzsalékos tésztát nem kapunk. Hűtőbe tesszük.
Az epret megtisztítjuk, felszeleteljük, és a cukorral, majd a liszttel óvatosan összeforgatjuk.
A tésztához a vajat a cukorral, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk. Hozzáöntjük a vanília kivonatot, és beleforgatjuk a lisztet.
Egy tepsit vékonyan kivajazunk, kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
Az epret elosztjuk a tészta tetején, majd az eperrétegre rászórjuk a vajas morzsát.
180 fokos sütőben kb. 50-55 percig sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Tálalhatjuk vanília fagyival, vagy tejszínhabbal.

15 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Nagyon csábító szeletkék:)

Juharszirup írta...

Ez igazán remekül néz ki!! :)

üdv.Juharszirup

chriesi írta...

De jól néz ki!

Raindrop írta...

Szeretem, még akkor is, ha az eper szerintem nem annyira jó töttyedten sütiben. :) Gyönyörűséges fotó!

Tücsök Bogár írta...

Kérhetnék egy mojzsányit??? :)

Névtelen írta...

Imádom az ilyen morzsás, finom, puha piskótás finomságokat. Nagyon jól néz ki!

Puszedli írta...

Ínycsiklandozó! Így ebéd előtt meg pláne! :))

egycsipet írta...

Szépséges a fotó és ez a sütiiii! Megkóstolnám, pedig már a fülemen jön ki az eper... :D

Bianka írta...

Most ebédeltem, így desszertnek tökéletes lenne

Ottis írta...

Guszta nagyon képzeld nekem még soha sikerült egy morzsasütim sem úgy ahogy én szeretném :(

trinity írta...

Lehet, hogy holnap ezt sütöm:)))Köszi!

Eszter írta...

Szeretem az ilyen sütiket.

Zsiri írta...

Nagyon guszta, imádom az epret, jöhet minden mennyiségben, bármilyen formában :)

Csibe írta...

Családi tűzhely, köszi!

Juharszirup, és milyen finom!

Chriesi, örülök!

Raindrop, köszönöm szépen! ...és ebben a sütiben isteni töttyedten is az eper :))

Tücsök Bogár, máj adom is :))

Panna, Így vagyok vele én is :)

Puszedli, ebéd után is az :))

Egycsipet, az eperből sohasem elég! :)

Bianka, az ám!

Ottis, nyugodtan próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Trinity, majd mindenképpen mesélj!

Eszter, én is!

Zsiri, akkor épp ebben a formában is jó lesz?!! :)

Angi írta...

Sziasztok! Mekkora méretű legyen a tepsi? Németeknél gáztepsiben láttam megsütve. Köszi