Kicsit még maradok az epernél. Aki szereti a gyümölcsleveseket annak biztosan tetszeni fog ez az eperleves. Pillanatok alatt elkészül, igaz a hűtéssel elmegy egy kis idő, de addig elkészíthetjük hozzá a túróhabot.
A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is olvasható, sok más finomság mellett.
Hozzávalók:
Leveshez:
1 kg eper
10 dkg cukrot
fél citrom leve
3 szál menta
3 lap zselatin
Túróhabhoz:
15 dkg túró
2 dl tejszín
2 tojásfehérje
5 dkg cukor
1 kávéskanál vanília kivonat
fél citrom héja
A túróhabhoz a túrót összekeverjük a cukorral, a vanília kivonatta, és citromhéjjal. A tejszínt felverjük. A tojásfehérjéből a cukorral gőz fölött kemény habot verünk. A túrót összekeverjük a felvert tejszínnel, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Az epret megtisztítjuk, 5-6 szemet félreteszünk a többit felszeleteljük.
A felszeletelt epret a cukorral, 1,2 l vízzel, a citromlével és a mentával összeforraljuk, majd leszűrjük, de ne passzírozzuk, különben zavaros lesz a leves. A zselatinlapot előírás szerint beáztatjuk, majd kb. 1 dl levesben feloldjuk, hozzákeverjük a többi leveshez, és jól kihűtjük.
A levest túróhabbal és eperszeletekkel tálaljuk.
10 megjegyzés:
Széééép! :))
Gyönyörűséges...Csak azt nem értem,hogy mért kell bele zselatin...hiszen levesről van szó...
Egycsipet, kösziiii! :)
Niki, köszönöm neked is!...a zselatin egy picit "megfogja", nem lesz az a "nagyon híg érzet" - még ha levesről is van szó...talán egy kicsit "selymesíti" :)
Juj de fincsi!
Hihetetlenül szép színe van!
Gyönyörű letisztult kép, öröm a szemnek, szájnak
Szépséges!!!
És finomnak is tűnik...:)
üdv.Juharszirup
Hűűű, de gusztaaaa!
Nagyon szeretném :)
Chriesi, igen, az! :)
Puszedli, ugye? :)
Bianka, örülök!
Juharszirup, mert finom is :))
Vera, köszi szépen!
Ottis, biztosa vagyok benne, hogy ízlene! :)
Megjegyzés küldése