2009. szeptember 1., kedd

Csokoládés burgonyás koszorú

Egy ideje már nézegettem ezt a receptet, aztán kipróbáltam. Vegyes érzéseim voltak - talán a krumpli miatt. Hááát, nem ez lesz a kedvenc sütink. Kicsit "pudingos" a tésztája, ami nekem annyira nem jön be. Azért felteszem a receptet, ha olyan valaki jár erre, aki kedveli a hasonló tömény tésztákat.


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 7 dkg kakaó, 1 tk sütőpor, 13 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 tojás, 1,2 dl tej, csipetnyi só
A lisztet, a kakaót, a sütőport, a sót összekeverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. A krumplit megfőzzük, áttörjük, ha langyosra hűlt váltakozva hozzáadjuk a cukros, a lisztes keveréket, és a tejet. A tésztát kivajazott, lisztezett formába öntjük, és 180 fokon, kb. 30-40 percig sütjük. Langyosra hűtjük, és egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Csokoládémáz


Hozzávalók: 5 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 5,7 dkg kakaó, 0,7 dl tej
A vajat habosra keverjük. A porcukrot apránként a habos vajhoz keverjük először alacsony fordulatszámon, majd ha az összes cukrot hozzáadtuk magasabb fordulatszámon még kb. 3 percig keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, majd a tejet, és ha jól elkevertük az összes hozzávalót, maximális fordulatszámon még kb. fél percig keverjük. A bevonó masszának sötétnek és kenhetőnek kell lennie

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Pedig nekem tetszik! A kép is a süti is!

Csibe írta...

:) a kép jobb mint a süti ;)
viszont a csokimáz nagyon finom.

szepyke írta...

Nah, legalább valami!:D
Nekem akkor is tetszik!:D

Csibe írta...

:) oké, ezt megdumáltuk.