2010. július 28., szerda

Barackos gyümölcsleves

Van egy-két recept aminek felrakásával elmaradtam. Az alábbi leves is ilyen. Olyan gyorsan elfogyott, mintha nem is készült volna.
Ehhez a leveshez szirupot kell készíteni, így kicsit több időt vesz igénybe - igaz csak kicsivel - az elkészítése, de nem is ez okoz "gondot", hanem az, hogy kivárjam míg teljesen kihűl (még ha jeges vízzel segítek is rá). És még lehet fokozni, ha hagyjuk a szirupot a fűszerekkel kihűlni, és csak ezután szűrjük le.



Hozzávalók: kb. 50 dkg barack, 2 db banán, 2-3 ek cukor,2 dl tejszín, 2 dl joghurt, 1 db fahéjrúd, 3-4 szem szegfőszeg, szegfűbors, 1 db citrom
Fél liter vízben felfőzzük a cukrot, a szegfűszeget, szegfűborsot, fahéjat, és a felkarikázott citromot. Ha felforrt, egy-két percit forraljuk majd takarékra állítjuk, és kiszedjük a fűszereket.
A meghámozott barackból kettő darabot félreteszünk, a többit a szirupba tesszük, kicsit főzzük. Ha megpuhult a barack leturmixoljuk, a tejszínnel felöntjük, elkeverjük és kihűtjük.
Ha kihűlt beleturmixoljuk a banánt is, hozzáadjuk a joghurtot, és alaposan elkeverjük. Ha sűrű lenne egy kis tejjel hígítsuk.
Ha nem elég édes, mézzel édesíthetjük.
Tálalás előtt beleszeljük a félretett barackot.


4 megjegyzés:

Chef Viki írta...

De jó ez a szirupos ötlet!

Meg a barack-banán kombó! Na, listára fel :-)

Puszedli írta...

Igazi nyári leves! :) Szuper!

Livi írta...

Imádom!
Fel is került a listára, közeljövőben elkészül!

Csibe írta...

Viki, örülök, hogy tetszik!

Puszedli, köszi! :)

Livi, remélem ízleni fog :)