Szeretem a piskótát gyümölcsökkel variálni. Pár hete egy könnyű, málnás változat készült.
Hozzávalók:
Piskóta: 20 dkg liszt, 4 db tojás, 25 dkg porcukor, 8 ek víz, késhegynyi szódabikarbóna
Krém: 50 dkg mascarpone, porcukor ízlés szerint, kb. 25 dkg málna
A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral fehéredésik keverjük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük. A lisztben elvegyítjük a szódabikarbónát, és a cukros tojáshoz keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk.
Sütőpapírral kibélelt formába (26 cm)töltjük, és 180 fokon, kb. 30-35 percig sütjük.
A krémhez a mascarponét a cukorral habosra keverjük, a málna egy részét beleforgatjuk, a többit félretesszük a díszítéshez.
Ha a tészta kihűlt, rákenjük a krémet, és málnával díszítjük.
9 megjegyzés:
Nagyon szép! :)
Jaj de régen jártam nálad, és jaj de szép lettél!:))
Csudagyönyörű rózsaszín!:))
Gyönyörű, nem is igazán találok szavakat :)
Puszedli, köszi :)
Szepyke, hát igen, rég voltál.
Köszi, de még nem a végleges :)
Bianka, köszi szépen! Egyszerű, de nagyszerű!
nagyon-nagyon szép!!!
Nagyon szép lett, egy nyári esküvőre simán el tudnám képzelni :)
Köszi Lányok! :)
Tényleg nagyon szép!!! Jól is esne most :)
Livi, köszike!
Megjegyzés küldése