Hűsítő gyümölcsös desszert. Amúgy is, de ebben a hőségben nagyon jól jön.
Hozzávalók: 2 db nagy érett őszibarack, 10 dkg + 1 ek cukor, 20 dkg málna, 2 tk citromlé, 1 cs vaníliás cukor, 4 gombóc vaníliafagyi
A barackokat forrásba lévő vízbe tesszük, és kb. 1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, és hideg vízzel leöblítjük, a héjukat lehúzzuk.
A gyümölcsöket a magig bevágjuk, leválasztjuk a magról.
3 dl vízben a 10 dkg cukrot addig főzzük, míg teljesen fel nem olvad.
A szirupba a fél barackokat 3-4 percig pároljuk, majd kivesszük, lecsöpögtetjük, és kihűtjük.
A málnát a citromlével, és a vaníliás cukorral pürésítjük.
Tálaláskor a püréből kenünk egy kicsit a tányérokra, ráhelyezzük a fél barackokat, a magok helyére 1-1 gombóc fagyit teszünk, és rácsorgatjuk a maradék pürét.
Recept - Ínyenc magazin
12 megjegyzés:
Elalélok már csak a képek szépségétől is
Gyönyörű fotók, nagyon guszta finomság! :)
Elképesztően jól mutat a virágos szalvéta az üvegtányérral. :)
Hármat megennék most, ööö... persze nem a tányérból.
Ó, ha egy(-kettő...) előttem lenne most... :)
Ez valami hihetetlenül gyönyörű! :)
Jesszusom, ez de szép!!!!! Most a málnás tortácskát válasszam, vagy ezt? Nagy a dilemma, mindkettőt lehet???
Óóóó ezt de rég ki akarom próbálni! Nagyon nagyon szép! :)
Köszönöm szépen mindenkinek!!! :))
Csodás! Imádom. Tavaly én is elkészítettem, fönn is van nálam is. :)
Duende, köszi :)
Nekem is kell, úgy kívánom!És nagyon finom lehet!
Ottis, gyere, és már csinálom is :)
Megjegyzés küldése