A Kifőztük magazin szeptemberi számába készítettem az alábbi pácolt oldalast. Ha tetszik, nyugodtan ki lehet próbálni sütőben megsütve is (vagy eltenni a receptet a következő grillszezonra :)).
Hozzávalók:
1 kg oldalas
2 dl sűrített paradicsom
1 teáskanál szárított kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál méz
só
Az oldalast felszeleteljük, főzőedénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és forrástól számítva kb. 30-40 percig főzzük. Közben megsózzuk.
A páchoz a sűrített paradicsomot a vörösborecettel, a cukorral, a mézzel, a kakukkfűvel, és a zúzott fokhagymával alaposan összekeverjük.
Ha a hús megpuhult, leöntjük róla a vizet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a páccal bekenve 1 órát állni hagyjuk.
Faszénparázson pirosra sütjük.
Tálalhatjuk salátával, vagy krumplipürével.
6 megjegyzés:
Jaj ez az egyik kedvenc hús receptem nekem is! Imádom! De jó, hogy eszembe juttattad! Nagyon gusztusos kép lett, érzem is az ízét a számban rögtön!
Gyönyörű színe van,az íze is fenséges lehetett.
Tényleg fantasztikusan néz ki! Bár otthon, most épp nincs oldalas, de legközelebb venni fogok a hentesnél és kipróbálom ezt a "szépséget".
Ez gyönyörű! Máris megfogtál vele minket: engem és a pocakom:)))Ja és recept mentve.
Nagyon tuti
Panna, tényleg nagyon finom. Rendszeres volt az ismétlés :)
Aleda, köszönöm :)
Puszedli, tényleg érdemes kipróbálni...és majd mesélj :)
Teakert, örülök, hogy tetszik!
Bianka, az ám!
Megjegyzés küldése