Könnyű, habos desszert, a még mindig fagyoskodó málnaszemek felhasználásához.
A recept a Kifőztük magazin áprilisi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
12 dkg liszt
5 dkg túró
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál sütőpor
4 evőkanál tej
3 evőkanál olaj
1 csipet só
Töltelékhez:
25 dkg málna (lehet fagyasztott is)
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál darált keksz
2 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
A tésztához egy tálban a liszttel elkeverjük a sütőport, majd beletesszük a többi hozzávalót is, és rugalmas tésztává dolgozzuk.
Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk és belenyomkodjuk a tésztát.
A tésztalapot megszórjuk a darált keksszel, ráterítjük a málnát, és megszórjuk a vaníliás cukorral.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
Amíg sül a tészta a tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
Ha a tészta megsült, kivesszük a sütőből, és habzsák segítségével a tojáshabból kis halmokat nyomunk a málnára. Visszatesszük a sütőbe, és kb 4-5 percig hagyjuk, hogy a hab kicsit megszáradjon (enyhén megbarnuljon).
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett, az egyik gyengém a málna. Szóval nagyon bejön :)
Gyönyörű:)
Na, ezzel barterezhetünk. Mit kérsz érte? :))))
Meseszép! :)
Köszönöm-köszönöm!!! :))
Megjegyzés küldése