2012. június 15., péntek

Epres málnás crumble

Az eperhez most társul egy kis málna is...jó kis páros. ...és most, hogy megérkezett a kánikula, érdemes fagyival tálalni.


A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is megtalálható.

Hozzávalók:
20 dkg eper
10 dkg málna
5 dkg barna cukor
1 narancs reszelt héja
1 teáskanál kukoricakeményítő
6 dkg liszt
5 dkg darált mandula
5 dkg barna cukor
3 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál víz
csipet só
A megtisztított epret felszeleteljük és a málnával együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt, a reszelt narancshéjat. Összekeverjük és állni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a darált mandulát, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet és morzsalékos tésztává dolgozzuk.
A gyümölcsöket egy hőálló tárba tesszük és a morzsás tésztát elosztjuk rajta.
180 fokon, kb. 30-35 percig sütjük.

2 megjegyzés:

Babette írta...

Imádom! Az egyik legfinomabb desszert...crumble vagy cobbler és vaníliafagyi! Csodás képek:)))

Csibe írta...

Köszönöm! :)