2012. június 5., kedd

Pirított szalonnás párolt spárga

Az epres sorozatot megszakítom egy egyszerű spárgás recepttel.


A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is megtalálható.

Hozzávalók:
25 dkg spárga
15 dkg bacon szalonna
4 tojás
20 dkg füstölt gomolya
4 paradicsom
2 szál zöldhagyma
csíra ízlés szerint

bors
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj

Egy lábosban vizet forralunk, és a spárgát kb. 7 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A bacont felkockázzuk, és megpirítjuk. A szalonna zsírjában a felszeletelt sajtot szintén megpirítjuk.
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és kettévágjuk.
A salátához a paradicsomokat felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a paradicsomot, a hagymát, a csírát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük az olajat, a citromlevet és összekeverjük. A salátát tálalás előbb kb. 30 percet állni hagyjuk.

2 megjegyzés:

Anazar írta...

Pompás reggeli vagy brunch ;-)

Csibe írta...

Bizony-bizony :)