2013. június 21., péntek

Morzsás rizspuding málnával

Akár melegen, akár langyosan, de ebben a hőségben a legjobb hidegen.


Kifőztük magazin június



Hozzávalók:
1 l tej
25 dkg rizs
2 tojás
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
25 dkg málna (ízlés szerint más gyümölcs)
a morzsához:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál darált mandula

A morzsás réteghez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, és a darált mandulát. Félretesszük.
A rizspudinghoz a tejet felforraljuk, beletesszük a rizst, a vaníliás cukrot, a cukrot, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a tojások sárgáját és a tejszínt belekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a rizsbe. Vajjal vékonyan kikent hőálló tálba öntjük (használhatunk több kisebb edényt is). A gyümölcsöt elosztjuk a tetején és rászórjuk a morzsát.
170 fokon 20-25 percig sütjük.
Tipp: tálaláskor megszórhatjuk pisztáciával, vagy szeletelt mandulával.

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Én is a hidegre szavazok vele... Nagyon guszta, szép fotók!

Csibe írta...

:)) köszönöm!!