2013. augusztus 16., péntek

Mascarponés húsgombócok

Krémes szószba forgatott húsgombócok tésztával. Finom volt. Szerettük. :)

Kifőztük magazin június


Hozzávalók:
25 dkg spagetti tészta
50 dkg darált hús
2 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál reszelt sajt
bors

a szószhoz:
1 vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
fél citrom leve
bors
2 evőkanál aprított snidling

A darált húst a tojással, a zsemlemorzsával, a sajttal összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel kis golyókat formázunk, majd olajban kisütjük.
A szószhoz a hagymát felaprítjuk, és az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a mascarponét, a tejszínt. Összekeverjük, és citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk, beletesszük a megsütött húsgombócokat és 3-4 percig együtt pároljuk, végül hozzákeverjük a snidlinget.
A spagetti tésztát kifőzzük, és a mascarponés húsgombócokkal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nagyon szeretjük az ilyen szaftos, gombócos ételeket. Nagyon guszta!!!

Csibe írta...

Köszi szépen! Nálunk is nagy kedvenc :)