2009. február 18., szerda

Forró, krémes fehér csokoládés


Hozzávalók (4 személyre): 22,5 dkg fehér csokoládé, 7,5 dl tej, 1,25 dl tejszín, 1 tk fahéj
A tejet egy lábasban forraljuk fel. Amikor forrni kezd adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládét, és keverjük míg a csoki teljesen fel nem olvad. A csokoládéitalt öntsük poharakba, és mindegyikre halmozzunk az előzőleg felvert tejszínből, és szórjuk meg a fahéjjal.
Likőrrel megbolondítható.

3 megjegyzés:

napmátka írta...

Ez nagyon tetszik, ráadásul melegít is ebben a hidegben!

Csibe írta...

Szia Napmátka! Hát ez az, ha már egyszer az időjárást nem tudtam felmelegíteni, így a csokihoz "fordultam" ;)

Eszter írta...

De jó, hogy ismét jut már nekünk is kecsketej, szerintem azzal is finom lesz! :)