2009. március 15., vasárnap

Forró csokoládé mandulával


Hozzávalók (4 személyre): 7,5 dkg tejcsokoládé, pirított mandula, 5 dl tej, 2,5 dl friss tejszín, 2 ek porcukor, 3 dkg keserű kakaó
A tejet a fele tejszínnel közepes hőfokon lassan felforraljuk, s közben folyamatosan kevergetjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét, a porcukrot és a kakaót. Addig keverjük míg a csokoládé felolvad. Poharakba töltjük. A maradék tejszínt felverjük, az italra merjük és megszórjuk pirított mandulával, azonnal tálaljuk. Mandulás puszedlit adhatunk hozzá
Változat: a poharak aljára öntsünk amaretto likőrt

Már nagyon várjuk az igazi tavaszt :)

6 megjegyzés:

Orsi írta...

Hát igen!A kínzást vissza kaptam.
1-1 :D

A.C.E írta...

Ez tényleg merénylet! Nagggggyon finom lehet, azt hiszem ki is fogom próbálni! :)

Zsuzsi írta...

Még 29 nap és én leszek az, aki egy nagy pohárral megeszik ebböl az álomból. Addig kerülöm az oldaladat! ;O) Na nem, csak vicc, de tudod, húsvétig nincs csoki...

Méhn Niki írta...

Jópofa az uj fejléced! ;)

Niki

Zsani írta...

Szijjjja Csibe!!!
Szerintem ő nem is a manó, hanem a papája hátulról!!!! :-))))))
Pusza!!!
ps:nemsokára odaérek ám!-)

Renata Kalman írta...

szemből nem lehet?