2009. április 13., hétfő

Kekszrolád

Ha sütire vágyunk, de nem akarjuk a sütőt izzítani ;)

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 30 dkg porcukor, 2 dl tej, 2 ek liszt, 5 dkg kakaó, 25 dkg margarin
A cukrot a tejjel, liszttel, kakaóval összefőzzük, belekeverjük a margarint, és takarék lángon kevergetjük míg egy kicsit be nem sűrűsödik. A kekszet egy tálban összetörjük, és a masszába öntjük, alaposan elkeverjük, hogy a kekszet bevonja a massza. Fóliával kibélelt formába (tetszés szerinti) öntjük és kihűtjük.

Adhatunk hozzá diót, mazsolát. A kekszet meglocsolhatjuk egy kis rummal is.

4 megjegyzés:

miss Muffin írta...

Ez hasonló az én ostyás őzgerincemhez. :) Mi is imádjuk! :P

nagygabor írta...

és hogyan érjük el azt, hogy a keksz ne szívja meg magát?

Csibe írta...

Nagygabor, kicsit megszívja magát, de csak annyira, hogy bepuhuljon.

Renata írta...

Tök jó retro kaja!!!