2009. szeptember 3., csütörtök

Amerikai palacsinta

Ha reggelire nem is, napközben bármikor jöhet.
Néhány szelet palacsintából tortát is varázsolhatunk. A szeletek közé tegyünk gyümölcsöket, öntsük le csokikrémmel, esetleg tehetünk rá tejszínhabot.



Hozzávalók: 6 dkg vaj, 2 tojás, 1 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, só, 2 dl tej, 20 dkg liszt, 1 tk sütőpor
A vajat megolvasztjuk, a cukorral, a tojásokkal, a vaníliás cukorral, 1/4 tk sóval és a tejjel kikeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tejes keverékhez adjuk.
Mindegyik palacsintához 2 ek tésztát teszünk a serpenyőbe, és aranysárgára sütjük.
A cukor nyugodtan elhagyható.
Házi készítésű eperdzsemmel ettük.

5 megjegyzés:

trinity írta...

Mi sem reggelire szoktuk enni-de ebédre is finom!!!

Csibe írta...

Trinity, köszi, hogy benéztél :)

Zsuzsi írta...

Szia Csibe!
Elöször is gratula az új dizájnhoz - ha már régebbi, akkor elnézést, de a gépem vacakol és nem nyit meg egy csomó képet. Gondolom, saját fagyi?!
Ez a palacsinta miben különbözik a mienktöl? Nekem a két evökanál kevésnek tünik, elég vastag ennyiböl?

szepyke írta...

Hát, én ezt szeretem. Palacsinta bárhogy, bármilyen formában.

Csibe írta...

Szia Zsuzska!
Talán a sütőpor, a "saját" palacsintába cukrot sem szoktam tenni. Azért csak két evőkanál, mert ezek kicsi palacsinták...persze, ha többet teszel, akkor nagyobb is lehet.

Szepyke, ahogy mondod!