2010. július 12., hétfő

Cseresznyés ropogós

Körülbelül két hete láttam Duendenél a Meggyes ropogós receptjét, ami nagyon megtetszett. Másnap ki is próbáltam, és csak annyit mondhatok, teljesen odavagyunk érte.
Finom, omlós tészta, sokféleképpen variálható töltelékkel.



Hozzávalók a tésztához: 18 dkg liszt, 6 dkg vaj, 1 csipet só, 3 csapott evőkanál porcukor, 1 evőkanál rum, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl
Töltelékhez: 20 dkg cseresznye, pár csepp citromlé, ízlés szerint vaníliás cukor, fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben 1 órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtottam és 10x10 cm-es négyzetre vágjuk.
A négyzetek közepére teszünk a töltelékből, a tészta széleit megkenjük tojásfehérjével.
A lapokat félbehajtjuk, majd a széleit villával összenyomkodjuk, és olajban kisütjük. Figyeljünk, mert tényleg gyorsan sül.
Konyhai papírtörlőre kiszedjük, és porcukorral megszórjuk.
A töltelékhez a kimagozott cseresznyét megcukrozzuk, rácsepegtetjük a citromlevet, és meghintjük fahéjjal, átforgatjuk, és egy kicsit állni hagyjuk.

9 megjegyzés:

Livi írta...

Nagyon gusztusos!!! :)
Cseresznye forever! Sajnos már nem nagyon kapni :(

Felhőlány írta...

Nagyon jól néz ki!:)
Már Duende bejegyzése is igen meggyőző volt... de most már biztosan tudom! :) Csak sajnos a cseresznyésről lecsúsztam...

Thrini írta...

Duende-nél is odáig voltam érte!! Nagyon szép a fotó!!

Csibe írta...

Livi, ha cseresznye nincs már, jöhet a következő gyümölcs, amit szeretsz :) pl. barack?!

Felhőlány, köszi! Igen, meggyőző volt :) nagyon-nagyon bejött!

Thrini, köszi neked is! Érdemes elkészíteni!

Ami írta...

De klassz :)

Bianka írta...

Félelmetesen fenséges

Csibe írta...

Ami, köszi!

Bianka, az ááám :)

Raindrop írta...

Egyszerűen gyönyörű!
Csodás fotók! :)
Oooolyan ügyi vagy Csibe!
Duendénél is megkommenteltem már, kár, hogy még egy darabig nem ehetek zsírosabb/olajban sült dolgokat. Ahogy lehet, tolom, mint a lopott biciklit!

Csibe írta...

Raindrop, :) köszi!
Ha teheted próbáld ki, nagyon finom, a tészta nem szívja fel az olajat.