Körülbelül két hete láttam Duendenél a Meggyes ropogós receptjét, ami nagyon megtetszett. Másnap ki is próbáltam, és csak annyit mondhatok, teljesen odavagyunk érte.
Finom, omlós tészta, sokféleképpen variálható töltelékkel.
Hozzávalók a tésztához: 18 dkg liszt, 6 dkg vaj, 1 csipet só, 3 csapott evőkanál porcukor, 1 evőkanál rum, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl
Töltelékhez: 20 dkg cseresznye, pár csepp citromlé, ízlés szerint vaníliás cukor, fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben 1 órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtottam és 10x10 cm-es négyzetre vágjuk.
A négyzetek közepére teszünk a töltelékből, a tészta széleit megkenjük tojásfehérjével.
A lapokat félbehajtjuk, majd a széleit villával összenyomkodjuk, és olajban kisütjük. Figyeljünk, mert tényleg gyorsan sül.
Konyhai papírtörlőre kiszedjük, és porcukorral megszórjuk.
A töltelékhez a kimagozott cseresznyét megcukrozzuk, rácsepegtetjük a citromlevet, és meghintjük fahéjjal, átforgatjuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
9 megjegyzés:
Nagyon gusztusos!!! :)
Cseresznye forever! Sajnos már nem nagyon kapni :(
Nagyon jól néz ki!:)
Már Duende bejegyzése is igen meggyőző volt... de most már biztosan tudom! :) Csak sajnos a cseresznyésről lecsúsztam...
Duende-nél is odáig voltam érte!! Nagyon szép a fotó!!
Livi, ha cseresznye nincs már, jöhet a következő gyümölcs, amit szeretsz :) pl. barack?!
Felhőlány, köszi! Igen, meggyőző volt :) nagyon-nagyon bejött!
Thrini, köszi neked is! Érdemes elkészíteni!
De klassz :)
Félelmetesen fenséges
Ami, köszi!
Bianka, az ááám :)
Egyszerűen gyönyörű!
Csodás fotók! :)
Oooolyan ügyi vagy Csibe!
Duendénél is megkommenteltem már, kár, hogy még egy darabig nem ehetek zsírosabb/olajban sült dolgokat. Ahogy lehet, tolom, mint a lopott biciklit!
Raindrop, :) köszi!
Ha teheted próbáld ki, nagyon finom, a tészta nem szívja fel az olajat.
Megjegyzés küldése