Gyorsan, egyszerűen elkészíthető süti, finom csokimázzal.
/>
Hozzávalók: 20 dkg liszt, fél tk sütőpor, 15 dkg étcsoki, 25 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg nádcukor, 4 db tojás, 1,5 dl tej, csipetnyi só
Ganázskrém: 10 dkg étcsoki, 1 dl tejszín
A lisztet a sütőporral, a sóval elvegyítjük. A csokit gőz felett olvasszuk fel. A vajat habverővel verjük habosra, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a tejet, és a lisztes keveréket felváltva.
A tésztát osszuk ketté, és az egyik feléhez keverjük hozzá a felolvasztott csokit.
Sütőpapírral béleljünk ki egy gyümölcskenyér formát, és öntsük bele felváltva a kétféle tésztát. Egy kés, vagy villa segítségével húzzunk csíkokat a tésztában, hogy márványos legyen.
Előmelegített (180 fok) sütőben kb. 50-60 percig sütjük.
Hagyjuk a tésztát kihűlni, majd az elkészített ganázskrémmel bevonjuk.
Ganázskrém: A tejszínt forraljuk fel, hozzáadjuk a csokit, és addig keverjük míg felolvad. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tésztára kenjük.
Recept: Csokoládés finomságok aranykönyve
12 megjegyzés:
Nagyon szép lett a süti, és persze kétség sem fér hozzá, hogy finom is :)
Ganázskrém:)... látszik h hiányos a konyhai tudásom...
Ez egy finom dolog lehet:)
Wowww! Nagyon tetszik! Még nem készítettem ilyet, sőt még nem is ettem, szóval éppen itt az ideje!!! A kép lenyűgözött! Viszem is a recepted! :-D
Kislányként mindig ámultan figyelten az ilyen márványos sütiket, amiket mamám készített. Volt bennük valami varázslatos. El sem tudtam képzelni, hogy lesz ilyen szép.
Köszönöm, hogy eszembe juttattad.:)
Gyönyörű
Ganázskrém?:) Jó pap is holtig tanul. Nagyon szép a sütid!
Zsiri, köszönöm :)
Merci, :) más néven Párizsi krém :)
Mézigörl, örülök, hogy tetszik! Nekem még a tea mellé is bejön ;)
Poppy, a márványozás nem igazán sikerült, a nagyimnak sokkal jobban ment :)
Bianka, köszi!
Ildy, köszi szépen! Ugye-ugye :)
Én ezzel azért vitatkoznék, de úgysem hagyod.:P
Hmm ez hát nagyon-nagyon szép lett! A ganázskrém pedig aranyos, még nem is láttam magyarul így leírva! :-)
Nagyon guszta!
Poppy, :)) háááát, nem! :))
Panna, köszi :)
Ottis, köszönöm neked is!
Nem tudom, hogy a mai nap folyamán válaszolsz -e, de bárki segíthet! :) Sütni szeretnék tortát, és pont ilyesfajta "alapot" kerestem. Ha ugyanezekkel az arányokkal sütöm meg a tésztát, csak mondjuk 20cm-es kapcsos tortaformába, az mennyire lesz jó?
Előre is köszönöm a választ istenien néz ki a süti! :))
Megjegyzés küldése