Az alábbi gesztenyés főétel még az óévből "maradt". Salátával tálalva könnyű vacsorának is kiváló.
A recept a Kifőztük magazin decemberi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
20 dkg Maroni hámozott egész gesztenye
4 dl alaplé
10 dkg aszalt áfonya
3 evőkanál olvasztott vaj
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
Az egész gesztenyeszemeket az alaplében puhára főzzük. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomóval kinyomjuk (vagy nagyon apró darabokra vágjuk).
A megfőtt gesztenyét leszűrjük és a vajon az áfonyával együtt 5-6 perc alatt átpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a foghagymát és fedő alatt 1-2 percig hagyjuk párolódni.
Tipp: tálalhatjuk krumplipürével és salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése