2012. január 24., kedd

Kínai kel pirított csirkemellel

Könnyű elkészíteni, és könnyű a gyomornak is. Kérdés kinek melyik szempont tetszik jobban :)
A ropogós kínai kel nagy kedvencünk régóta. Általában salátának használom, pedig anyukám által készített leves, és rakott kel is igazán ízlett. No, majd legközelebb.




Hozzávalók:
4 csirkemellfilé

bors
5 dkg vaj
1 kínai kel (közepes)
1 alma
10 dkg aszalt áfonya
3 dl író
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál aprított petrezselyem

bors

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és a vajon megpirítjuk. Ha megpirultak hagyjuk kihűlni.
A kínai kelt felszeleteljük, tálba tesszük. Az almát négyfelé vágjuk a magházát eltávolítjuk, felszeleteljük és a kínai kelhez adjuk, majd az áfonyát is rászórjuk.
Az öntethez az írót, a majonézt, a fehérborecetet, az aprított petrezselymet összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kihűlt csirkemelleket felszeleteljük, elosztjuk a salátán, és meglocsoljuk az öntettel.

3 megjegyzés:

Pocak Panna írta...

Hú ezt én is nagyon szeretem, rendszeres ebéd. A kínai kel nekem is az egyik nagy kedvencem, mert olyan finom ropogós!

Zsiri írta...

Nagyon guszta főleg azért, mert könnyed, most valahogy csak ilyeneket kívánok :) Azt hiszem holnap ez lesz az ebéd :)

Csibe írta...

Panna, örülök :)

Zsiri, ebédeltél? :))