Melengető krémleves a hideg napokra. Tudom, már a sokadik, de ha egyszer imádom a krémleveseket :) és talán van más is, aki csatlakozik hozzám.
A recept a Kifőztük magazin februári számában is megtalálható.
Hozzávalók:
25 dkg (barnahátú) csiperke
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 kisebb krumpli
1 evőkanál liszt
5 dl alaplé
2.5 dl tejszín
só
bors
Megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A krumplit megtisztítjuk és felkockázzuk.
Egy edényben a vöröshagymát olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felszelelt gombát, a lisztet és átkeverjük a hagymás olajjal. Felöntjük az alaplével, és beletesszük a felkockázott krumplit. Sózzuk, borsozzuk. Forrástól számítva 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Ha szükséges egy kis vízzel hígítjuk, és ízesítjük.
4 megjegyzés:
Én biztos! Imádom, bármiből is készüljön!
Múlt héten készítettem én is gombalevest :-)
Nekem is jöhet! Krémleves meg bármikor és bármiből :D
Annyira tetszik ez a fotó! S habár nem vagyok nagy gomba rajongó, abszolút kipróbálásra sarkall a kép!
Viki, akkor egy rugóra :)
Vera, neked is? nekem is :)
Panna, én sem vagyok nagy gombás, de ez jöhet :)
Megjegyzés küldése