2012. április 4., szerda

Krémlikőrös sajttorta

Húsvét előtt jöjjön még egy édesség. Habos, krémes és icipicit alkoholos.


A recept a Kifőztük magazin áprilisi, illetve a Népszabadság április 4-én megjelent Kifőztük mellékletében is megtalálható.

Hozzávalók:
15 dkg darált keksz
10 dkg vaj
3 tojás
25 dkg mascarpone
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál vanília pudingpor
1 dl krémlikőr (ízlés szerint pl. tojáslikőr, Baileys)
2 dl édes tejszín

A kekszes alaphoz megolvasztjuk a vaja, és egy tálban a keksszel összekeverjük.
Egy 18 cm átmérőjű kapcsos formát kibélelünk sütőpapírral (ha a forma alját kicsit megvajazzuk, nem csúszkál el a sütőpapír) és belenyomkodjuk a vajas kekszet. Amíg a sajtkrémet elkészítjük, hűtőben pihentetjük.
A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A krémlikőrben elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a mascarponéhoz, és a tojásos keverékkel együtt alaposan összekeverjük.
A sajtkrémet a kekszalapra öntjük, és 170 fokon 60 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből és lehűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a tésztára kenjük.
Díszítésként kekszdarabkákkal megszórhatjuk.

5 megjegyzés:

bévé írta...

Nagyon guszta!

Chef Viki írta...

De kis cuki :-))

Névtelen írta...

Oh imádom a krémlikőr ez pedig olyan gusztusos!!! :)

egycsipet írta...

Hű, egyszerű is, szép is, alkoholos (1 dl=icipici? ;D) is...jöhet! :))

Csibe írta...

Vera, köszi!

Viki, ugye?! :)

Panna, köszi szépen!

Csipet, nem kell ám egyszerre felfalni az egészet...és akkor tényleg csak icipicit :))