2013. május 9., csütörtök

Kefires muffin juharszirupos krémmel

Gyors muffin, amihez egy kis gyümölcsszósz "erősen ajánlott".

Kifőztük magazin május

 Hozzávalók 12 darabhoz:
22 dkg liszt
3 dkg búzadara
1 teáskanál sütőpor
csipet só
12,5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 tojás
2,5 dl kefir
a krémhez:
25 dkg mascarpone
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál juharszirup
3 evőkanál narancslé

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a búzadarát, a sütőport és a sót.
A vajat a cukorral felhabosítjuk, majd egyesével belekeverjük a tojások. Hozzáadjuk a kefirt, majd a lisztes keveréket is beleforgatjuk.
A tésztát elosztjuk a muffin formában és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
A krém hozzávalóit összekeverjük és a muffinokhoz tálaljuk.

2 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Gyönyörű pasztell fotó!

Csibe írta...

Köszönöm szépen :)