Kifőztük magazin május
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 vöröshagyma
2 tojás
1 szál kolbász
3 szelet bacon
só
bors
olaj
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és lereszeljük
(vagy aprítógéppel ledaráljuk). A lereszelt krumplit egy szűrőbe tesszük, és
kb. 20 percig hagyjuk, hogy a leve lecsöpögjön.
A hagymát megpucoljuk, és felaprítjuk.
A kolbászt és a szalonnát felszeleteljük.
A krumplit – ha szükséges, enyhén kinyomjuk –
összekeverjük a hagymával, a kolbásszal és a szalonnával. Sózzuk, borsozzuk, és
hozzákeverjük a tojásokat is.
Egy hőálló tálat kivajazunk, a krumplis keveréket
beleöntjük és alufóliával letakarjuk.
180 fokon kb. 60-70 percig sütjük, majd levesszük a
fóliát és még 15 percig pirítjuk.
Tejföllel tálalhatjuk.
4 megjegyzés:
Nagyon jó recept ! Gyors,olcsó és finom . Köszönöm .
60-70 perc sütés? 15 perc pirítás? ki az a konyhatündér, aki nyáron ennyi ideig fűti a konyhát?
Egy krumpliért...
Rémes ötlet.
Erika!
Lehet, hogy nagyon finom recept, de gyorsnak semmiképp nem mondanám. 5-10 perc elökészítés, 20 perc állás, utána még 5 perc amíg a sütöbe tehetem ahol 60-70 perc sütés után még 15 percig pirítom. Nekem 105-120 perc jött ki. Nálam a gyorsan elkészülö kaja a 20-30 perc.
Erika, köszönöm szépen, remélem ízleni fog, mi szeretjük :))
Megjegyzés küldése