2013. július 3., szerda

Fehér csokoládés sajttorta

Ízlés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető ez a sajttorta, ami a nagy melegben kimondottan jól jön, az elkészítéséhez nem kell beizzítani a sütőt :)


Kifőztük magazin július



Hozzávalók:
20 dkg darált keksz
10 dkg vaj
20 dkg fehér csokoládés
25 dkg mascarpone
25 dkg krémes túró
20 dkg málna
1 evőkanál porcukor

Egy 20 cm-es tortaformát vékonyan kiolajozunk.
A málnából pár szemet félre teszünk a díszítéshez.
A vajat megolvasztjuk, a keksszel összekeverjük és az előkészített tortaformába nyomkodjuk.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és kicsit hűlni hagyjuk. Közben a mascarponét a túróval összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott csokit és a porcukrot, majd beleforgatjuk a málnát.
A krémet rásimítjuk a kekszalapra. A tetejét a félretett málnaszemekkel díszítjük.
Hűtőbe tesszük, és kb. 3-4 órát hagyjuk dermedni.

3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Van még egy szelet? Máris indulnék érte. Csodás, könnyed és finom! Annyira megnyugtató a fotód...

Szilvia Rohályné Berta írta...

Elkészítettem kisfiam névnapjára és hatalmas sikere lett! :) Nagyon finom, könnyű nyári torta. Köszi Csibe! :D

vorsi0128 írta...

Szia! Mit jelent a krémes túró? Krémtúró, vagy sima túró? Köszönöm. :)