Kifőztük magazin augusztus
Hozzávalók:
50 dkg sárga- és őszibarack vegyesen (megtisztítva)
1 citrom
4-5 szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál cukor
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
a tálaláshoz:
2 evőkanál szeletelt mandula
A barackból 2 darabot félreteszünk a tálaláshoz.
A barackot annyi vízben feltesszük főni, ami ellepi.
A citrom felét felkarikázzunk és a szegfűszeggel együtt a barackhoz adjuk.
Beletesszük a vaníliás cukrot és a kristálycukrot is, felforraljuk, és további
10 percig lassú tűzön puhára főzzük a barackot.
Ha a barack megpuhult, kivesszük a citromkarikákat,
a szegfűszegetek és összeturmixoljuk.
A pudingport a tejföllel simára keverjük. Hozzáadunk
1 dl vizet és a barackhoz keverjük. Ízesítjük a fahéjjal, illetve 2 evőkanál
citromlével, és összeforraljuk. Ha sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még vizet,
vagy baracklevet.
Ízlés szerint édesíthetjük még.
Lehűtve, barackszeletekkel és szeletelt mandulával
tálaljuk.
3 megjegyzés:
Úúú, ezt a jövő héten el is készítem. :) Langyosan is irtó finom lehet.
Akkor majd mesélj :))
Elkészítettem és nagyon finom lett. Köszi a receptet!
Megjegyzés küldése