2013. szeptember 3., kedd

Krémes barackleves

Ha már hideg levesre nem igazán vágyunk, fogyaszthatjuk langyosan is.


                                                  Kifőztük magazin augusztus

Hozzávalók:
50 dkg sárga- és őszibarack vegyesen (megtisztítva)
1 citrom
4-5 szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál cukor
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
a tálaláshoz:
2 evőkanál szeletelt mandula

A barackból 2 darabot félreteszünk a tálaláshoz.
A barackot annyi vízben feltesszük főni, ami ellepi. A citrom felét felkarikázzunk és a szegfűszeggel együtt a barackhoz adjuk. Beletesszük a vaníliás cukrot és a kristálycukrot is, felforraljuk, és további 10 percig lassú tűzön puhára főzzük a barackot.
Ha a barack megpuhult, kivesszük a citromkarikákat, a szegfűszegetek és összeturmixoljuk.
A pudingport a tejföllel simára keverjük. Hozzáadunk 1 dl vizet és a barackhoz keverjük. Ízesítjük a fahéjjal, illetve 2 evőkanál citromlével, és összeforraljuk. Ha sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még vizet, vagy baracklevet.
Ízlés szerint édesíthetjük még.
Lehűtve, barackszeletekkel és szeletelt mandulával tálaljuk.

3 megjegyzés:

MÁK írta...

Úúú, ezt a jövő héten el is készítem. :) Langyosan is irtó finom lehet.

Csibe írta...

Akkor majd mesélj :))

Névtelen írta...

Elkészítettem és nagyon finom lett. Köszi a receptet!