Etalon magazin október
Hozzávalók
50 dkg sütőtök
(megtisztítva)
1 vöröshagyma
2 evőkanál barna
cukor
2 db narancs
fél kávéskanál
őrölt gyömbér
1 késhegynyi
chili por
só
A sütőtököt
felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk. Egy narancs héját lereszelünk, majd a
narancsok levét kifacsarjuk.
Egy lábosba
tesszük a sütőtököt, a hagymát, a cukrot, a narancs levét és a narancs héját,
majd addig főzzük, míg a tök megpuhul. Közben hozzáadjuk a gyömbért, a chili
port, és ízlés szerint megsózzuk. Ha a tök megpuhult, levesszük a tűzről és leturmixoljuk
(ha szükséges ízlés szerint ízesíthetjük még)
A még forró
szószt kis üvegekbe töltjük, és ha kihűlt hűtőben tároljuk (kb. 2 hétig áll el).
2 megjegyzés:
De jó fotó! Nagyon tetszik, meg a szósz is... :o)
:) köszi szépen!
Megjegyzés küldése