2014. január 9., csütörtök

Sütőtökszósz

Itt is van az előző mártogatós párja. Szintén sütőtökös, kicsit másképpen ízesítve.

Etalon magazin október



Hozzávalók
50 dkg sütőtök (megtisztítva)
1 vöröshagyma
2 evőkanál barna cukor
2 db narancs
fél kávéskanál őrölt gyömbér
1 késhegynyi chili por

A sütőtököt felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk. Egy narancs héját lereszelünk, majd a narancsok levét kifacsarjuk.
Egy lábosba tesszük a sütőtököt, a hagymát, a cukrot, a narancs levét és a narancs héját, majd addig főzzük, míg a tök megpuhul. Közben hozzáadjuk a gyömbért, a chili port, és ízlés szerint megsózzuk. Ha a tök megpuhult, levesszük a tűzről és leturmixoljuk (ha szükséges ízlés szerint ízesíthetjük még)
A még forró szószt kis üvegekbe töltjük, és ha kihűlt hűtőben tároljuk (kb. 2 hétig áll el).

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

De jó fotó! Nagyon tetszik, meg a szósz is... :o)

Csibe írta...

:) köszi szépen!