2014. január 14., kedd

Töltött csirkecombok

...mi mással, mint sütőtökkel :)

Etalon magazin október

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 közepes sütőtök
30 dkg sampion gomba
2 evőkanál kacsazsír
1 evőkanál aprított petrezselyem

a töltelékhez:
10 dkg szikkadt kenyér kockára vágva
1 dl meleg tej
4 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
5 db közepes sampion gomba
4 szelet bacon
3 db füge
1 evőkanál aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
bors


A töltelékhez a kenyeret beáztatjuk a tejbe.
A bacont, a hagymát, a gombát és a fügét felaprítjuk. A vöröshagymát az olajon megpároljuk. Beletesszük a bacont, a gombát és összepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a beáztatott kenyeret, a fügét, a petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk, majd belenyomjuk a fokhagymát. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, és hozzákeverjük a tojást.
A csirkecombokat besózzuk, és megtöltjük a töltelékkel. Kacsazsírral kikent tepsibe helyezzük, alufóliával letakarjuk és sütőben 210 fokon puhára pároljuk.

Közben a sütőtököt meghámozzuk, magját eltávolítjuk és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
Enyhén megsózzuk és hagyjuk állni. A gombát felszeleteljük.

Ha a hús megpuhult – levesszük a fóliát - mellérakjuk a tökszeleteket és a gombát. Készre pirítjuk. A végén megszórjuk a petrezselyemmel.

3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Hirtelen ránézve barackosnak tűnt... Nagyon guszta sült csibe!

Csibe írta...

Köszi, és nagyon finom is...főleg a sütőtök :)

Koskacukor írta...

Imádom a töltött csirkecombokat!!!! Ezt én is kifogom próbálni. Viszont most kérlek nézz be hozzám, egy kis játékra szeretnélek meghívni! http://koskacukor.blogspot.hu/2014/01/jatek-ismerjuk-meg-egymast.html