Etalon Magazin
Hozzávalók:
6 db burgonya
40 dkg darált hús
1 vöröshagyma
2 paradicsom
1 piros húsú paprika
1 kávéskanál curry
1 teáskanál szója szósz
só
bors
4 tojás
15 dkg reszelt sajt
a sütéshez:
olaj
A burgonyákat megtisztítjuk és kis kockákra felvágjuk.
A darált húst olajon megpirítjuk. Amikor félig megpuhult a hús hozzáadjuk a krumplit is.
Közben a megtisztított vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot turmixgépbe tesszük és a fűszerekkel, illetve olajjal együtt összeturmixoljuk. Ha szükséges a krémet ízesíthetjük még.
Ha a burgonya megpirult hozzákeverjük a zöldségkrémet és pár percig pároljuk még.
Ezután egy hőálló tálba tesszük, megszórjuk a sajttal, és ráütjük a tojásokat.
Előmelegített - 190 fokos - sütőben 10-15 percig sütjük.
2 megjegyzés:
Szia!
A krumplit nem szükséges előfőzni, megpuhul így is?
Köszi, Zsófi
Kedves Zsófi, ha kis kockákra van vágva tökéletesen puha lesz :)
Megjegyzés küldése