2014. július 23., szerda

Cukkínipogácsa

Cukkíniból gyorsan finomat.

Kifőztük magazin július

Hozzávalók:
70 dkg lereszelt cukkíni
2 tojás
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabkorpa
bor
a formázáshoz:
2 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj

A cukkínit megsózzuk, majd kis idő múlva alaposan kinyomkodjuk.
Hozzákeverjük a tojásokat, a vöröshagymát, a zabpelyhet és zabkorpát. Belenyomjuk a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Ha a massza túl lágy lenne, adhatunk még hozzá a zabkorpából.)
Nedves kézzel kis golyókat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és kisütjük.

Tipp: adhatunk hozzá 10 dkg füstölt sajtot is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Finomnak tényleg finom volt, de gyorsnak azért nem mondanám - vagy én vagyok béna :)!
Üdv, Zsófi