2014. szeptember 2., kedd

Édesburgonya chips

Még július elején a vb jegyében készült, de bármikor aktuális lehet egy kis rágcsálnivaló :)

Etalon Magazin

Hozzávalók
1 nagy édesburgonya
20 dkg + 2 evőkanál  rizsliszt
2,5 dl szénsavas ásványvíz
1 evőkanál nagyobb szemű só
1 lime reszelt héja
olaj a sütéshez

Egy kis tálkában a sót összekeverjük a lime lereszelt héjával.
Az édesburgonyát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük.
A 20 dkg rizslisztet összekeverjük az ásványvízzel, és enyhén megsózzuk.
A 2 evőkanálnyi rizslisztet egy tányérba tesszük.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat.
A burgonyaszeleteket először beleforgatjuk a rizslisztbe, majd belemártjuk a lisztes krémbe és az olajban 3-4 perc alatt megpirítjuk.
Az előkészített sóval megszórva tálaljuk.