2007. szeptember 13., csütörtök

Sonkás tekercs

Az nlc-n akadtam rá Rezeda receptjére. Itt is köszönet érte, szuper egy finomság.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 marék rétesliszt, 7 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 ek. cukor, só ízlés szerint, 1 tojás, 1 dl olaj.
A tésztát összedolgozzuk és megkelesztjük, 4 részre osztjuk és kisodorjuk.
Töltelék: 1 ráma, 7 gerezd fokhagyma összezúzva, apróra vágott gépsonka vagy parizer, reszelt sajt.
A rámát az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kisodort tésztát, azt megszórjuk a gépsonkával és a reszelt sajttal, s mint a kalácsot feltekerjük. Trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük, szezámmaggal vagy köménymaggal megszórjuk. Sütjük és megesszük.
Fél adagot szoktam csinálni, abból is van kb. 22-24 db. A tölteléket ízlés szerint lehet variálni. Ami nagyon jót tesz neki, ha egy kis lilahagymát is teszünk rá. A tetejére is rászórt sajt egyáltalán nem ront rajt, sőőőt!

5 megjegyzés:

Zsani írta...

Ez is nagyon tuti volt!!!!!
Gratulálok Orsi, szupi lett a blog!!!

Csibe írta...

:) Kösziii Zsani! Van még mit tanulmányozni ;)

Brigi írta...

ohhh, csorog a nyálam tőle, tuti nekifogok!!!!!!

Névtelen írta...

Az eredetije meg itt van:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=5495154&nid=1600999 :((

Névtelen írta...

http://gportal.hu/gindex.php?pg=5495154&nid=1600999 Igen, Limara receptje az eredeti Hajtovány névre halgat