Hozzávalók:
A tésztát összedolgozzuk és megkelesztjük, 4 részre osztjuk és kisodorjuk.
Töltelék: 1 ráma, 7 gerezd fokhagyma összezúzva, apróra vágott gépsonka vagy parizer, reszelt sajt.
A rámát az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kisodort tésztát, azt megszórjuk a gépsonkával és a reszelt sajttal, s mint a kalácsot feltekerjük. Trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük, szezámmaggal vagy köménymaggal megszórjuk. Sütjük és megesszük.
Fél adagot szoktam csinálni, abból is van kb. 22-24 db. A tölteléket ízlés szerint lehet variálni. Ami nagyon jót tesz neki, ha egy kis lilahagymát is teszünk rá. A tetejére is rászórt sajt egyáltalán nem ront rajt, sőőőt!
5 megjegyzés:
Ez is nagyon tuti volt!!!!!
Gratulálok Orsi, szupi lett a blog!!!
:) Kösziii Zsani! Van még mit tanulmányozni ;)
ohhh, csorog a nyálam tőle, tuti nekifogok!!!!!!
Az eredetije meg itt van:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=5495154&nid=1600999 :((
http://gportal.hu/gindex.php?pg=5495154&nid=1600999 Igen, Limara receptje az eredeti Hajtovány névre halgat
Megjegyzés küldése