2009. február 16., hétfő

Túrófánk

Pár éve az nlc-n találkoztam a recepttel, megtetszett, kipróbáltam, és azóta rendszeres "látogatónk". A recept "kitalálójának" örök hála ;)

Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 2 kk szódabikarbóna, 1 tojás, 2 dl tejföl, csipet só, 1 cs. vaníliás cukor, 2-3 ek cukor
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk - galuska-szerű tészta lesz -, negyed órát pihentetjük. Nedves kanállal diónyi adagokat szaggatva bő olajban kisütjük. Ízlés szerint fahéjas porcukorba forgathatjuk.

4 megjegyzés:

Annamari írta...

Ma épp ezt készítettem én is :-). Csak más néven tettem fel.

Zsuzsi írta...

Fú, ez nagyon jól hangzik! Én eddig csak a rendes farsangi fánkot ismertem, de ezt kipróbáljuk, az biztos! Köszi Csibe!

Csibe írta...

Zsuzska! Biztosan ízleni fog, és tetszeni, hogy gyorsan el lehet készíteni.

Zsuzsi írta...

Meglett a túrófánk, fel is tettem. Régen nem jártál erre, remélem, nem vagytok betegek!?