2009. július 13., hétfő

Bundás alma

Első próbálkozásom a sörtésztába való mártogatással. Azt már tudom, hogy nem az utolsó. Almával kezdtem. Ez a bundás alma melegen és hidegen is nagyon finom.
Lehet, hogy nyári almából is ki kellene próbálnom(?)
.

Hozzávalók: 4 db nagy alma, 2 ek citromlé, 1 tk cukor, csipetnyi fahéj
12,5 dkg liszt, 2,5 dkg cukor, 2 tojás, 125 ml világos sör, 1 ek étolaj, csipetnyi só
Szóráshoz: 7,5 dkg porcukor, 1 csapott tk fahéj
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, és kb 1 cm vastagon felszeleteljük. Az almakarikákat egy tálcára egymás mellé fektetjük, megkenjük a cukros, fahéjas citromlével, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
A tésztához a lisztet a sóval, cukorral, a tojások sárgájával összekeverjük, beledolgozzuk az olajat és a sört. Pihentetjük 15 percig, majd a tojások felvert habját is hozzákeverjük. Az almakarikákat belemártjuk a tésztába, és forró olajban kisütjük. A bundás almáról - törlőpapírra szedve - a zsiradékot felitatjuk, és még melegen a cukor fahéj keverékébe forgatjuk.
Vaníliamártással, vagy fagyival tálaljuk.

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Ezt én hogy szerettem gyerekkoromban. És szeretem ezt az erős rózsaszínt a fejlécben és a képeidben is!

Limara írta...

Épp bundás almát eszegetek, most küldte anyósom! gyerekkoromban ettem utoljára, nagyon jól esik! :))

Csibe írta...

Szepyke, az egy asztali futó, nekem is nagyon tetszik a színe :)

Limara, dejó, nekem ez valahogy kimaradt a gyerekkoromból :( azt hiszem be fogom pótolni :)