2009. július 16., csütörtök

Csokoládés batyuk mascarponéval

Mivel nem kaptam azt a réteslapot, amit venni szoktam, így egy ismeretlen tésztával próbálkoztam, de egy biztos, utoljára. Hiába a nedves konyharuha, a vajas kenegetés, egyszerűen nem lehetett vele rendesen dolgozni, főleg nem batyukat hajtogatni.
A tölteléket már elkészítettem, ezért úgy döntöttem, "csakazértis" megküzdök. Ha a látvány miatt nem is, az íze miatt mindenképpen megérte.


Hozzávalók: 4 db réteslap, 5 dkg étcsokoládé, 10 dkg mascarpone, 2,5 dkg kristálycukor, 1 tojás sárgája, 3 dkg pirított mandula (én darált diót használtam), 3 ek olvasztott vaj, 3 ek kristálycukor, 1 tk fahéj, porcukor a szóráshoz
A mascarponét a cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a tojás sárgáját, majd hozzáadjuk a darabolt csokit és a durvára vágott mandulát.
A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal. Egy réteslapot a munkafelületre fektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral. Befedjük a következő lappal, és a kenést, szórást megismételjük. A negyedik lapot csak vajjal kenjük meg. A réteslapokból 6 db egyforma négyzetet vágunk, és mindegyik közepébe 2 teáskanálnyi tölteléket teszünk. A széleket összefogjuk, mint egy batyut, kicsit összenyomkodjuk, és zsineggel összekötjük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon, kb 10-15 percig sütjük. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, és a zsineget távolítsuk el ;)

3 megjegyzés:

Orsi írta...

Hűűű!Hát szerintem nagyon csinosak,és micsoda íze lehet!
A réteslapokkal én is mindig gondban vagyok,én még nem találtam rá a favoritra,te melyiket használod?

szepyke írta...

Én komolyan mondom, hősök vagytok, hogy ebben az iszonyat kánikulában bekapcsoljátok a sütőt. Jó, látom, hogy megérte, de akkor is!:D

Csibe írta...

Orsi, tényleg nagyon finom, holnap készül is a következő adag.

Szepyke, igen megérte ;) és csak 15 percről van szó...