Valami poharas krémet akartam készíteni. Az alábbi receptre esett a választásom a - továbbra is kedvenc - csokis könyvemből.
A hozzávalók között szerepel a Marsala likőrbor is. Nem ismerem ezt az italt, nem is volt itthon (utána olvastam, és több helyen is azt írják, hogy "Kiváló aperitif, de nélkülözhetetlen a konyhában is megannyi étel elkészítéséhez" - lehet, hogy be kell szereznem egy üveggel(?)), de bíztam benne, hogy nélküle is finom lesz. Jól gondoltam ;)
Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg kristálycukor, 30 dkg mascarpone, 1 dl Marsala likőrbor, 12,5 dkg tejcsokoládé, 2 ek tej, 4 db habcsók
A tojások sárgáját a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és ízesítjük a likőrborral. A csokit vízfürdőben felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a 2 dk tejet, majd belekeverjük a mascarponekrém egyharmadát. A poharakba morzsoljuk a habcsókot, és rákanalazzuk a kétféle krémet felváltva, alaposan lehűtjük.
A habcsók helyett zabpelyhes kekszet használtam.
Egy kicsit kevesebb cukor is elég bele.
3 megjegyzés:
Kérek!
imádom a sajtkrémet:)
Szepyke, szolgáld ki magad ;)
Fruzska, mi is, nagyon!
Megjegyzés küldése