Igazán finom az, és akkor volt, mikor nagymamám tepsiben, a sparheltben sütötte.
Imádtam a ropogósra megsült "sarkokat".
Én most palacsintasütőben sütöttem, mivel be kellene szereznem egy olyan tepsit, amiben jó ropogósra lehet sütni, és szeletelni is lehet benne.
Hozzávalók: 8 db közepes krumpli, kb. 7,5 dl kefir, kb. 6 ek liszt, só, olaj (a massza se túl híg, se sűrű ne legyen)
A krumplit lereszeljük, kicsit állni hagyjuk. Hozzákeverjük a lisztet és a kefirt, sózzuk. Kevés olajat öntünk a palacsintasütőbe, felmelegítjük, belemerünk egy adag masszát, egyenletesen szétterítjük, és mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Ha tepsiben készítjük, kenjük ki zsírral, kicsit lisztezzük meg, öntsük bele a masszát, és tejjel higított tejföllel locsoljuk meg.
5 megjegyzés:
Sose ettem még ilyet. Mihez hasonlít?
egyszer összegyűjtöttem az összes elnevezést: prósza, cicege stb:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/search?q=lapcs%C3%A1nka
Szia!
Nézz be hozzám :-)
Szepyke, túl sokat nem fogok tudni segíteni, igazából nem is tudom mihez lehetne hasonlítani. Érdemes kipróbálni, nagyon finom.
Renáta, igen, tájegységenként szinte mindenhol másképpen nevezik....a mamám egyszerűen csak krumplimálinak mondta.
Hú, ez nagy kedvenc, imádjuk!
Megjegyzés küldése