Csokis. Nagyon csokis. Csokirajongóknak ajánlom szeretettel.
Tálalhatjuk tejszínhabbal, tejszínes krémsajttal, vagy nem túl édes lekvárral.
Hozzávalók: 20 dkg aszalt szilva félbevágva, 4 ek rum v. konyak, 2,5 dkg kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 17,5 dkg barna cukor, 4 db tojás fehérje, 8,5 dkg liszt, 1 tk őrölt fahéj
Egy edényben a kakaót, a csokit, a vajat, és 14 dkg cukrot, 1 dl forró vízzel óvatosan melegítsük, amíg sima nem lesz. Hagyjuk kicsit kihűlni.
A tojásfehérjéket verjük közepesen kemény habbá, majd tovább verve fokozatosan adjuk hozzá a maradék cukrot.
Szitáljuk rá a lisztet és a fahéjat és óvatosan keverjük össze.
Adjuk hozzá a csokoládés keveréket és jól keverjük el.
Vajazzunk ki egy 23 cm-es tortaformát, öntsük bele a masszát, és tetszés szerinti formában osszuk el a tetején a szilvát.
Előmelegített (légkeverés 170 fok) sütőben kb. 30 percig sütjük.
Recept - 101 torta és sütemény
8 megjegyzés:
Nagyon mutatós, főleg ezzel a lila pöttyössel!
Tényleg tök jó ez a pöttyös. A recept pedig nekem is nagy kedvencem. Ez volt az első recept, amit kipróbáltam, mikor megvettem a könyvet:)
Gyönyörű
Csoki és szilva...nyamiii! :)
Gyönyörű szép lett a kép a tortáról!
Ildy, köszönöööm! :)
Doki, nálam is ez volt az első, több év után, hogy elővettem a könyvet :O eddig valahogy kimaradt :)
Bianka, köszi!
Mézigörl, ugye-ugye :)
Ottis, aranyos vagy, köszi!
Egy újabb szilvás finomság! :)
Mit gondolsz, jó sűrű szilvalekvárral is jó lenne? Ha megpöttyözném a tetejét? Mert sajna, egy maradt ki a nagy eltevésből: aszalóm nincs. Pedig ha lenne! Most aszalt szilvám is lenne. :)
Sz'val szerinted? Mert megsütném valamikor!
Duende, szerintem működne :) olyan puha, krémes volt az áztatás után a szilva, hogy gondoltam is, olyan mintha lekvár lenne rajt.
Ha lekvárral készíted lehet, hogy a tálaláshoz már nem is kell más :))
Megjegyzés küldése